dimarts, 7 de setembre del 2010

LA TORRE DE COMUNICACIÓNS DE COLLSEROLA

Torre de Collserola, Barcelona


La Torre de Telecomunicacions de Barcelona inicià la seva construcció el Febrer de 1990 i es va posar en servei el mes de juny de 1992 amb motiu de ser Barcelona la seu de la XXV Olimpíada.



La promotora del projecte i actual propietària és la Societat Anònima Torre de Collserola. Va ser dissenyada per l'arquitecte anglès Norman Foster amb la col·laboració de la companyia Ove Arup & Partners, després que el seu projecte guanyés un concurs restringit convocat per l'Ajuntament de Barcelona el 1988. La torre té una alçada total de 288 metres i està situada a la Serra de Collserola, en el lloc anomenat Turó de la Vilana, a 445 metres sobre el nivell del mar. La construcció emergeix d'aquesta alçada un total de 268 metres.



La torre consta de tres parts: un fust de formigó de tant sols 4 metres i mig de diàmetre per de 205 metres d'alçada, un pal tubular d'acer de 38 metres i culminant el total, un tram de gelosia de 45 metres. Entre la cota 84 i la 152 s'han construït 13 plataformes amb una superfície total de 5.500 metres quadrats. La desena plataforma està destinada al mirador públic (aproximadament a 560 metres sobre el nivell del mar), des d'on pot observar-se Barcelona, la seva àrea metropolitana i fins a més de 70 quilòmetres de distància en condicions atmosfèriques favorables.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada